Slipping 2013

20.04.2013

Som nevnt i forrige innlegg, så gikk vi Sandefjord til Åkra for en liten uke siden. Da vi var vel fremme, la hun seg pent til ved kaien mellom fiskebåtene for å vente på sin tur opp på slippen. 

(Alle bildene er klikkbare dersom de ønskes større)

 

Det lå forøvrig et annet interessant fartøy på slippen da vi kom til Åkra og et bilde av dette må også få en liten plass her. Vikingskipet Draken med sin imponerende størrelse, 35 m langt, 8 m bredt og sine 70 tonn ruver godt på slippen. Vikingene som hørte til skuta var også en hyggelig gjeng, alltid kjekt med riktige entusiaster :-) (De som vil se mer om dette, kan sjekke websiden deres her: Draken )

 

Uka gikk og endelig ble det Sandefjord sin tur. Hun var muligens litt skeptisk til å bli landsatt da hun ikke riktig ville slippe taket i kaien når vi skulle ifra og med litt hjelp av vinden presset hun babord side godt til kai og protesterte litt på hele greia. Med litt godsnakking og lirking ble hun likevel til slutt enig og slapp seg ut på fjorden. Kan godt forstå henne, undertegnede (Lena) synes også det er litt skummelt å få henne på slipp. Selv om det er svært så godt å få henne opp, sjekke tilstand og få på ny bunnmaling, så er det alltid en lettelse når hun er trygt tilbake i sitt rette element og en igjen kan kjenne litt bevegelse under bena!

 

Godt plassert og klar til hiving. Har jeg skrytt av slippen og folka der før? Javisst har jeg det, men tar det en gang til. Utrolig hjelpsomme og kyndige folk og en velfungerende slipp der en nesten ikke merker at skuta blir dratt oppover.

Dekket ser også bra ut og nå er det heller ikke klissete lenger. Får smøre på flere lag trekkfastolje når vi er ferdige på slippen.

 

To stk båter på vei opp samtidig. Christina fremst og deretter Sandefjord.

 

Hiv o`hoi and up she go.

 

Selv om hun absolutt trenger litt ny makeup nå, så tar hun seg jammen godt ut likevel. Jeg blir alltid like betatt av linjene som kommer frem ettersom hun hever seg ut av vannet :-) (Selvfølgelig helt objektivt sett dette ;-)

 

...Og der var hun helt oppe. Litt vanskelig å ta bilder grunnet sola midt i mot, men likevel ikke så verst med tanke på at det er kamera på mobil tlf som brukes.

Her er endel groe og det er bare til å sette i gang å spyle og skrubbe.

 

Når skrubbinga er unnagjort, så er det på høy tid med en kaffepause og litt å bite i. Kaffepause er også bra for litt fintenking underveis samtidig som en kan sitte å kjenne på hvor godt det er å være i gang med bunnarbeid.

Først og fremst må vi få på ny bunnmaling, men vi håper også å få tid til å pusse/male over vannlinja mens hun er på slipp. Vi får se hva vi rekker, over vann kan tas når hun er på sjøen også.

Fra venstre: Gunvor, Kåre og Ingvald.

 

Et bilde av Sandefjorda bakfra har vi selvfølgelig også plass til.

 

Etter vasking  er det tid for å bygge stillas rundt skuta slik at vi kommer til i høyden. Det er alltid et puslespill å få dette sammen grunnet hellingen på slippen, men det går bra det også. Stillaset er skamtungt men siden vi har bygget stillas på slippen der i tidligere år, gikk vi vår vane tro til stillashaugen å begynte å bære og å bygge. Først når vi var nesten ferdige oppdaget vi en ny haug med stillasdeler som vi ikke hadde sett før. Der lå det jammensanten mange flotte nye stillas-stenger og deler i aluminium som veier et minium sammenlignet med de eldre stillasdelene. Mye lettere både å bære og å sette sammen så neste år går vi nok rett i aluminiumshaugen ja!

 

Så, når stillaset er ferdig er dagen over og vi vinker godnatt til Sandefjord idet vi kjører hjem. Nå får hun stå å tørke seg litt til i morgen. Da kommer vi tilbake og starter forberedelser til ny bunnmaling. Det skal skrapes, pusses og etterhvert primes slik at bunnmalinga får best mulig feste. Samtidig går vi over bunnen med argusøyne for å jakte på mulige spor av slike uhumske greier som pælemark og annen styggenskap som vi helst ikke vil ha med oss videre.

 

 

Antall kommentarer: 0

Navn: E-postadresse: Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Skriv inn koden innebygd i bildet