En nydelig dag på vei mot Åkra og slippen

13.04.2013

Disse værmeldingsfolka på Yr forteller at fra nå av er det både flom og stormvarsel fremover og det er jo typisk når vi har tenkt oss på slipp i slutten av neste uke! Vi tok en bråbestemmelse om å seile Sande over til Åkra i dag, mens været ennå er på topp.

Vinterpresenning og stativ til denne ble rigget av, dieselbeholdninga sjekket og hendlane kontrollert for pussestøv (jepp, dette vet vi grunnet "learning by doing". Det kommer småstøv nedi tannhjulene og plutselig er det ikke mulig å lee på girhendelen). Gunvor og Kåre var med her, Gunvor var også med på seilasen, mens Kåre hentet oss på Åkra etter vi var kommet frem. Flottings :-)

Litt "småskummelt" å gå uten å ha rigget henne opp for sommeren og helt uten en eneste seilflik ombord, men Volvoen bruker jo å tusle avgårde uten noen ulyder så vi regnet med at det skulle være helt ok. Den fikk noen nye filtre og ellers litt omsorg før vi kastet loss og da bruker den jo å være fornøyd. Som forventet oppførte Volvoen seg eksemplarisk og vi hadde en strålende dag på vestsida av Karmøy. Godt å komme seg utpå litt og ikke bare pusse :-) 

Dekket er forøvrig ikke ferdigsmurt, men vi avventer litt før de neste strøkene. Her må det litt tørking til, foreløpig henger skoa rimelig fast i dekket. 

Turen var bare til å nyte hele veien på tross av at seil og mye annet manglet.

(klikk på bildene om de ønskes litt større.)

 

Like før avgang hørte vi pirater i Smeasundet. Johanne Karine var tydeligvis bordet, til stor fornøyelse for en haug med unger som var med ombord. Ellers så fikk vi også med litt annet vakkert på bildet, som svanen rett nedenfor oss, seilskøyta Fredag (til høyre) og i tillegg kom også den moderne redningsskøyta med. Mye båt i Karmsundet nå, men så er der jo sjømesse også :-) Det er ganske fint å høre til på Haugalandet på slike dager!

Antall kommentarer: 0

Navn: E-postadresse: Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Skriv inn koden innebygd i bildet