Ferien nærmer seg, blir vi ferdige?

10.06.2013

Nytt skinn på gaffelkloa. Etter et tips fra Knut på Isegran, bløtte vi skinnet i vann før vi tok det på. Da ble det mykt og medgjørlig å jobbe med og når dette tørket så strammet det seg pent opp rundt kloa. Det er slått fast med kobbernagler.

Vi har ei aldeles nydelig liten trejolle som skal stå på skøyta under seilas. Denne rekker vi dessverre ikke å få ferdig til avreise, men stativet den skal stå i, kan nå strammes opp litt for det. Her er "tuppene" tvunget på plass og limt. (Må pusses og lakkes senere en gang.)

Det var helt klart at vi måtte prioritere litt arbeid i mastene før avreise. Hvitmalinga i toppen flassa og generelt så mastene litt uttørka ut. Vi rekker ikke helt til topps med båtmanns-stolen, alternativet med å entre siste meteren for så å holde seg fast samtidig som en maler tiltaler oss ikke, så da sto vi igjen med to alternativ. Enten måtte mastene ned, eller så måtte vi opp på et eller annet vis. Løsningen ble å låne en lift, noe som ble vel mottatt av lille store Robin også. 

Han og farfar kjørte lift, og Robin forlangte, høyere, høyere, og når de så svingte seg ut over sjøen lo og jubla han nærmest i fryd. Det kan se ut som det bor en skikkelig "toppseilgast" i den lille guttekroppen :-)

Når de vel var ferdig å kjøre lift, ble det klatring rundt om på skuta og her er jo mast og gaffel et yndet sted. Både Robin og Daniel utfordret høydene og klatra opp og ned, opp og ned, opp og ned en stund. Kjekt!

Som alle vet, gir frisk luft og fysisk utfoldelse appetitt og da er det godt å ha Dolly Dimple i nærheten. (Siden vi ikke har fått gassen på plass igjen ennå, slik at vi kan koke mat ombord så er det helt greit med ferdigmat ;-) Guttene har her også laga seg"hytte" under den blå bademadrassen, der det akkurat er plass til dem.

Måltidet avsluttes med brus og chips i "hytta"....

... og så er det på tide å slappe av bittelitt for en liten tass, før de skal i bilen og kjøre hjem igjen. Danielen ville heller ned i salongen og tegne, så han er på vei dit for en liten stund.

Avtale om tur med Robin og kanskje Daniel og kanskje også mamma og pappa (Robin bestemmer) er gjort og Robin er klar til kommende lørdag. Da må jammen vi være klar også, så her er det bare å jobbe på. Ingvald gikk i høyden på stormasta og startet male hvitt. Når en ser utsikten "oppante" her, så er det rett som vi kan skjønne hvorfor dette er en yndet sitteplass for måker. Ganske så høyt og luftig, men flott utsikt. (I alle fall dersom en kikker rett ned ;-)

Masta nymalt og nyoljet.

Mesanmasta fikk også sine strøk og det er en god følelse å ha fått sett nærmere på begge mastene, samt å ha gitt dem litt behandling.

 

Jeg smører videre med trekkfasten, prøver å få nye lag innimellom annet arbeid.

Det blir blankt og fint med trekkfasten, må bare få nok strøk på. Huttetu som det trekker inn, sakte med sikkert. 

I morgen har vi planer om å få på storseilet, samt smøre vant, og da blir det å få på plass lanternebrett (selvfølgelig nymalte de også) og toalett i neste omgang.

GLEDER OSS TIL FERIE!!!

 

 

 

Antall kommentarer: 0

Navn: E-postadresse: Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Skriv inn koden innebygd i bildet