Rekkepuss og litt til

29.05.2013

 

Vel, det er bare til å innse at ting tar tid og at en ikke alltid blir ferdig så snart som en innbiller seg i utgangspunktet. Når været atpåtil i perioder skal være slik at det er flott sol og oppholdsvær når vi er på jobb, og så kommer regnet sånn rundt kl 15:00 og utover etter arbeidstid så blir det ikke mye lakking og maling av skutesider og annet. 

 

Likevel :-), rekka er ferdigpusset og påbegynt lakking.

Rekka så ille ut nå og det var godt å komme i gang med å ordne på dette.

 

Godt igang med pussing. Fantastisk at grått og værslitt treverk, blir så lyst og fint med litt innsats.

 

Deretter så er det olje som skal til og så lakk. Vi bruker Ravilakk og tynner den godt ut med terpentin i de første strøkene for så å tykne blandingen etter hvert lakklag.

 

Det blir flott, men typisk nok kommer det nå tydelig frem at kappene som vi tidligere syntes var i bra stand, fremstår endel mer værslitt enn resten. Skal det da ingen ende ta dette her ;-) Jaja, vi koser oss og synes det er trivelig, så da så.

 

Jeg har nevnt tidligere at vi er i gang med pussing og lakking av rundholt. Revelistene til storbommen er ferdiglaget og montert, men ellers har vi plukket av alle beslag for å komme til skikkelig med puss, olje og lakk. Når det er pussing på gang, så vil en helst ha så lite regn som mulig på det som er pusset, men det er ikke lett å plassere metervis med rundholt innendørs. Storbommen og gaffelen måtte pent vente igjen ute. Mitt forslag om å ta det inn i stua der vi kunne hatt dem liggendes videre ut mot, og inn i kjøkkenet, falt ikke i god jord hos mannen i huset og denne gangen fikk jeg ikke tillatelse til dette. Her er plassering litt sånn på kryss og tvers i redskapsrommet.

 

Ut igjen til finaværet og vi er nesten fornøyd med antall lakkstrøk som skal til før de endelig kan rigges på plass ombord i Sandefjord der de hører hjemme!

Rundholtene det er snakk om er forfra fra høyre mot venstre: Storbom, spri, toppseilspir og rorkult.

Bakerst fra høyre: mesanbom, mesangaffel, storgaffel og under disse ligger toppseilspir til mesan men det viser ikke her.

 

Stakkars Sandefjord ser ut til å ha fått litt sånn flekktyfus etter pussing på skutesida og rødstripa. (Etter dette bildet har vi fått malt tre strøk Shipolin på babordsida her, så nå ser den bra ut. Styrbordsida blir tatt så snart det ikke regner etter arbeidstid! Bilder kommer sannsynligvis i neste blogginnlegg.)

Litt kan vi jo gjøre når det regner også. Toalettet har blitt pusset og lakket og med det samme toalettet er ute av skøyta, så ville det jo være dumt å ikke benytte dette til å pusse opp selve toalettrommet også. Så her grunnes og males det videre. 

 

Ingvald er ellers nesten ferdig med planlagt arbeide i maskin, alle filtrer og gammel olje er skiftet og det som står igjen er å få opp gamle oljerester fra sumpen under maskin.

 

Det var alt for denne gang, men jeg synes ikke en kan avslutte med et dobilde, så her er et nytatt bilde fra Pittersbrygga der Sandefjord ligger til daglig. Som dere ser så har hun godt selskap av andre flotte skøyter og ser en ekstra godt etter, så er flekktyfusen på babordside overmalt :-)

 

Antall kommentarer: 2

29.05.2013 21:32:44 - Cecilie Juell, plettfridvandel@hotmail.com

Det var merkelig mannen ikke ville hoppe over og krype under rundholtene på vei fra stua til kjøkkenet. Kunne jo sett på det som god trim:P
Må si Sande blir flott til jubileet.:) Det ser veldig fint ut med trekkfastolja. Lurer på om ikke Skudenes burde fått samme behandling.

29.05.2013 23:58:11 - Lena

Er fornøyd hittil med olja, men trenger flere strøk ennå. Avventer mer oljing slik at vi får pusse det som pusses skal først. Blir spennende å se hvordan det går med Skudenes fremover :)
Navn: E-postadresse: Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Skriv inn koden innebygd i bildet